Hästklippning

Hästklippning

Prislista

Halvklippning

350kr

Täckesklippning

350kr

Helklippning utan ben

450kr

Helklippning inkl ben

550kr

Man- & svanstrim

100kr/20minuter

Milersättning

50kr/mil

Olika typer av klippningHalvklippning - Kallas även spårklippning eller jaktklippning. Man klipper på halsen och under magen, men sparar över ryggen. Passar hästar som går ute mycket, men ändå blir svettiga av träning.


Täckesklippning - Liknar halvklippning, men man klipper även lite på bakbenet och i virveln. Även den här typen passar hästar som går ute mycket eller som man inte vill täcka allt för mycket.


Helklippning utan ben - Man klipper hela hästen, men sparar hela benen. Här kan man välja att antingen klippa halva huvudet, klippa hela eller spara hela. Här beror det lite på hur hästen reagerar. Många hästar är rädda om sina öron och tycker det blir lite läskigt att ha klippmaskinen nära.


Helklippning med ben - Samma som ovanstående , men man klipper hela benen också. Passar hästar som tränas mycket i ridhus. Viktigt att hästarna har ordentligt med täcken eftersom man tar bort deras naturliga skydd mot kyla, vind och vatten.

Jag har många års erfarenhet av hästklippning och använder mig av en Delaval HCP 65. Jag är mycket nogrann och klipper jämnt och rakt.


 

Jag kan även hjälpa till med ryckning/klippning av man och svans, knoppning inför tävling mm

Copyright © All Rights Reserved