Hästklippning

Hästklippning

Prislista

Halvklippning

400kr

Täckesklippning

400kr

Helklippning utan ben

500kr

Helklippning inkl ben

600krMilersättning

50kr/mil

Olika typer av klippningHalvklippning - Kallas även spårklippning eller jaktklippning. Man klipper på halsen och under magen, men sparar över ryggen. Passar hästar som går ute mycket, men ändå blir svettiga av träning.


Täckesklippning - Liknar halvklippning, men man klipper även lite på bakbenet och i virveln. Även den här typen passar hästar som går ute mycket eller som man inte vill täcka allt för mycket.


Helklippning utan ben - Man klipper hela hästen, men sparar hela benen. Här kan man välja att antingen klippa halva huvudet, klippa hela eller spara hela. Här beror det lite på hur hästen reagerar. Många hästar är rädda om sina öron och tycker det blir lite läskigt att ha klippmaskinen nära.


Helklippning med ben - Samma som ovanstående , men man klipper hela benen också. Passar hästar som tränas mycket i ridhus. Viktigt att hästarna har ordentligt med täcken eftersom man tar bort deras naturliga skydd mot kyla, vind och vatten.

Jag har många års erfarenhet av hästklippning och använder mig av en Delaval HCP 65. Jag är mycket nogrann och klipper jämnt och rakt.


 


Copyright © All Rights Reserved